Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym

 Składniki:
- ugotowany woreczek kaszy jaglanej
- pół cebuli, 1 czosnek
- 1/4 papryki czerwonej,
- 4 łyżki groszku konserwowego,
- 3-4 łyżki mąki z ciecierzycy,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, pieprz ziołowy,
- olej do smażenia









Kaszę rozdrabniam tłuczkiem do ziemniaków, dodaję zrumienioną cebulę z czosnkiem, pokrojoną drobno paprykę oraz groszek. Przyprawiam i dodaję obie mąki. Robię małe pulpeciki i smażę na rozgrzanym oleju. Gotowe pulpety przekładam go garnka z sosem pomidorowym. Podaję z makaronem, ziemniakami lub jakąś kaszą.







Komentarze

Prześlij komentarz