Wegańskie mielone
Składniki:
- 1 torebka ryżu,
- 1 szklanka zielonej soczewicy,
- około 10 szt. pieczarek,
- pół cebuli,
- 2 łyżeczki ziaren lnu,
- przyprawy: sól, pieprz, czarnuszka, papryka słodka i ostra, 1 czubata łyżeczka koncentraru pomidorowego, wegeta
- bułka tarta
- olej
1. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy i doprawiamy solą, pieprzem, papryką, wegetą, pod koniec smażenia dodajemy len.
2. Soczewicę i ryż gotujemy do miękkości.
3. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy i blendujemy. Odstawiamy masę na godzinę do lodówki.
4. Do zimnej masy dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na gorącej patelni. Gotowe
- 1 torebka ryżu,
- 1 szklanka zielonej soczewicy,
- około 10 szt. pieczarek,
- pół cebuli,
- 2 łyżeczki ziaren lnu,
- przyprawy: sól, pieprz, czarnuszka, papryka słodka i ostra, 1 czubata łyżeczka koncentraru pomidorowego, wegeta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj16JTKjXRhFKJB70fwCYbQ0sxvKaMy9kuZeW-umAcHvDpfYi9SWrwi4l8v4lHa6QE4rvHA2NUYzJYnPOBA_uFCjthSdPcZL1RZ7M7FSc76cfblbXMZEP2G-EI2R8-EDuCC_J8HUwmIUYc/s320/20200315_124528.jpg)
- olej
1. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy i doprawiamy solą, pieprzem, papryką, wegetą, pod koniec smażenia dodajemy len.
2. Soczewicę i ryż gotujemy do miękkości.
3. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy i blendujemy. Odstawiamy masę na godzinę do lodówki.
4. Do zimnej masy dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na gorącej patelni. Gotowe
Komentarze
Prześlij komentarz