Warzywna tacka na grill
Składniki:
- pieczarki 400g
- papryka czerwona 1 sztuka
- ser feta,
- ziemniaki około 6 sztuk,
- sól,pieprz, sos sojowy, przyprawa do ziemniaków, papryka słodka, papryka wędzona, oregano, bazylia, tymianek, olej, kminek mielony
- pieczarki 400g
- papryka czerwona 1 sztuka
- ser feta,
- ziemniaki około 6 sztuk,
- sól,pieprz, sos sojowy, przyprawa do ziemniaków, papryka słodka, papryka wędzona, oregano, bazylia, tymianek, olej, kminek mielony
* Marynata do pieczarek: do 2 łyżek oleju dodajemy, sól, pieprz, oregano, bazylię, tymianek, mieszamy i polewamy pieczarki.
* Marynata do ziemniaków: 2 łyżki oleju, przyprawa do ziemniaków, tymianek, kminek, sól, pieprz papryka słodka, ziemniaki pokrojone w kawałkach wrzucić na wrzątek na około 10 minut, odcedzić i polać marynatą,
* Marynata do papryki: 2 łyżki oleju, sos sojowy , papryka wędzona, papryka ostra , polać pokrojoną paprykę.
* Ser pokroić w kostkę,
Warzyw i ser wykładamy na tackę i stawiamy na rozgrzany grill.
Wspaniale smakują z sosem czosnkowo - koperkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz