Kasza orkiszowa z warzywami.


Składniki:
- kasza orkiszowa 2 torebki,
- cukinia 1 szt.,
- papryka czerwona 1 sztuka,
- pieczarki około 10 sztuk,
- pomidor 1 szt.,
- ser feta 200 g,
- cebula 1,5 szt.,
- czosnek 2 ząbki,
- oliwa 3-4 łyżki,
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, oregano, maggi,







Kaszę orkiszową gotujemy 15 minut. Na patelni grillowej na dużym ogniu smażymy cebulę, po 2 minutach dodajemy  cukinie pokrojoną w kostkę, przyprawiamy maggi, pieprzem, oregano - chwilę smażymy, dodajemy pieczarki, pomidora sparzonego pokrojonego w kostkę i na koniec paprykę. Doprawiamy ale trzeba uważać z solą ponieważ ser jest słony. Osobno smażymy ser na dużym ogniu pilnujemy żeby się nie przypalił. 

Sałata:
Czosnek, sól, pieprz, szczypta cukru, sok z cytryny, oliwa mieszamy i polewamy przed podaniem porwaną sałatę. 

Komentarze

Popularne posty