Kalafior w panierce
Skład:
- pół kalafiora
- bułka tarta,
- 1 jajko
- mleko,
- sól, pieprz, papryka słodka, 1 łyżeczka ketchupu, mielony kminek, kurkuma
Kalafior podzielony na różyczki wrzucić do osolonej wrzącej wody na około 5 minut. Jajko, mleko roztrzepać widelcem, dodać przyprawy, ketchup - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Kalafior maczać w cieście i obsypać bułką tartą, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 st C, różyczki kalafiora piec do zrumienienia około 20 minut.
- pół kalafiora
- bułka tarta,
- 1 jajko
- mleko,
- sól, pieprz, papryka słodka, 1 łyżeczka ketchupu, mielony kminek, kurkuma
Kalafior podzielony na różyczki wrzucić do osolonej wrzącej wody na około 5 minut. Jajko, mleko roztrzepać widelcem, dodać przyprawy, ketchup - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Kalafior maczać w cieście i obsypać bułką tartą, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 st C, różyczki kalafiora piec do zrumienienia około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz