Spaghetti ze szpinakiem

Składniki:
- makaron spaghetti,
- szpinak mrożony w liściach 1 opakowanie,
- pół słoika suszonych pomidorów,
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów,
- opakowanie sera feta,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- posiekany koper
- sól, pieprz
- 3- 4 ząbki czosnku

Danie wykonuje się w jakieś  15 minut i jest pyszne.
Dwie łyżki zalewy z pomidorów suszonych wlać na patelnie, dodać pokrojone na mniejsze części suszone pomidory - chwilkę smażyć. Dołożyć na patelnię szpinak mrożony i co jakiś czas mieszać. Szpinak szybko się rozmrozi podczas smażenia. Między czasie gotować makaron.
Do pomidorów i szpinaku dodajemy pokruszoną fetę, pieprz i po spróbowaniu sól - ser jest słony więc może nie być potrzeby dosalania. Doprawiamy czosnkiem i sokiem z cytryny, na sam koniec posypujemy koperkiem..Do gotowego sosu dokładamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. 
Smacznego !

Komentarze