Naleśniki kebab- gyros.


Ciasto na naleśniki: mieszamy mleko, jajko, mąkę,szczyptę soli i cukru, odrobina wody. Smażymy naleśniki na wytłuszczonej olejem patelni.


Składniki na farsz:
- pół opakowania kotletów sojowych,
- około 400 g pieczarek,
- około 200 g sera żółtego,
- sól, pieprz, oregano, przyprawa kebab-gyros, papryka słodka

Kotlety gotujemy wg przepisu na opakowaniu, gdy przestygną kroimy w kostkę i chwilkę smażymy, doprawiamy sporą ilością przyprawy kebab-gyros i jeszcze smażymy przez 1 minutę.
Ser żółty ścieramy na tartce. Pieczarki kroimy na cienkie plastry i smażymy doprawiając solą, pieprzem, oregano papryką, smażymy do odparowania wody.
Łączymy ser, pieczarki i kotlety, mieszamy i faszerujemy naleśniki.
Podajemy z sosem czosnkowym lub pomidorowym, z sałatką czy wekami.



Komentarze