Sałatka z fasolką szparagową i makaronem

Składniki:
- opakowanie mrożonej fasolki szparagowej żółtej
- puszka fasoli czerwonej
- 1 papryka czerwona
- 200 gr makaronu drobnego
- 300 gr pomidorków paprykowych
- mieszanka sałat

Sos:
- pęczek natki pietruszki
- 6 łyżek majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- sól, pieprz, 1 łyżka soku z cytryny , papryka ostra
-3 łyżki jogurtu naturalnego
Natkę drobno szatkujemy i łączymy wszystkie składniki.




Do dużej miski wrzucamy ugotowany makaron, ugotowaną fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki, odsączoną i opłukaną pod zimną wodą fasolkę z puszki , pokrojoną czerwona paprykę, przekrojone na pół pomidorki oraz sałatę - wszystko polewamy sosem

Komentarze

Popularne posty