Łazanki z grzybami
Składniki:
- makaron typu łazanki około 300 gr
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- pieczarki około 400 gr
- grzyby suszone - garść
- pęczek natki pietruszki
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek mielony, papryka wędzona
- 1/4 części kostki warzywnej
- 2 łyżki masła
- olej
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości z liściem i zielem oraz startą marchewką i kostką warzywną.
Cebule drobno kroimy i smażymy na oleju do zrumienienia, dodajemy pokrojone w cienkie plastry pieczarki, odparowujemy i smażymy - doprawiamy solą, pieprzem.
Grzyby zalewamy wodą i gotujemy około 40 minut.
Makaron, odciśniętą i ugotowaną kapustę, pieczarki i grzyby łączymy dodajemy masło i chwilkę razem dusimy, doprawiamy papryką i kminkiem oraz natką przed samym podaniem.
- makaron typu łazanki około 300 gr
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- pieczarki około 400 gr
- grzyby suszone - garść
- pęczek natki pietruszki
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, kminek mielony, papryka wędzona
- 1/4 części kostki warzywnej
- 2 łyżki masła
- olej
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Kapustę kroimy i gotujemy do miękkości z liściem i zielem oraz startą marchewką i kostką warzywną.
Cebule drobno kroimy i smażymy na oleju do zrumienienia, dodajemy pokrojone w cienkie plastry pieczarki, odparowujemy i smażymy - doprawiamy solą, pieprzem.
Grzyby zalewamy wodą i gotujemy około 40 minut.
Makaron, odciśniętą i ugotowaną kapustę, pieczarki i grzyby łączymy dodajemy masło i chwilkę razem dusimy, doprawiamy papryką i kminkiem oraz natką przed samym podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz