Rolada warzywna





Składniki na roladę:
- około 600 g ziemniaków,
- pół kalafiora,
-2 marchewki,
- jedna cukinia około 400 g,
- 3 ząbki czosnku,
- jedna cebula,
- 2 jajka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Dodatkowo:
- kulka mozzarelli, pomidory suszone w zalewie

Ziemniaki, marchewkę, kalafior, cukinię - zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę.
Cukinie lekko solimy i na 10 minut odkładamy na sito, potem odciskamy wodę. Ziemniaki przekładamy na sito na około 10 minut odlewamy wodę a pozostałą skrobię dodajemy do warzyw. Łączymy wszystkie składniki i rozkładamy na płasko na blaszce z piekarnika na papierze do pieczenia.
Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika do 180st C na około 45 minut, po tym czasie nakładamy na placek pokrojony ser i pomidory suszone i zawijamy w roladę. Pieczemy jeszcze około 20-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika rolady należy chwilę odczekać. Na drugi dzień można
pokroić w plastry i odsmażyć na patelni.























Komentarze

Popularne posty