Vegańskie kotlety z łuskanego grochu i ryżu.

Składniki:
- torebka ryżu,
- 1/3 szklanki grochu łuskanego żółtego,
- sól, pieprz czarny, pieprz, ziołowy, słodka papryka,
- 2-3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- pół łyżeczki maggi
- 1 cebula,
- olej do smażenia,
- bułka tarta do obtaczania kotletów.










Wykonanie:
Ryż gotować 3-4 minuty dłużej niż podano na opakowaniu, groch gotować do miękkości. Po przestygnięciu zblendować - nie musi być dokładnie.
Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć dodać do ryżu i grochu, doprawić wymieszać. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Podałam z ziemniakami i surówką z pora, marchewki i selera - https://dragonfly-dr.blogspot.com/2018/01/surowka-do-obiadu.html

Komentarze