Szybkie ciasto z jabłkiem i mrożonymi truskawkami

 Składniki:
- 5 jaj
- 1,5 szkl. mąki
- cukier waniliowy.
- pół szklanki cukru,
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szkl. oleju
- 3 jabłka
- szklanka truskawek mrożonych
- cynamon
Białka ubijamy na puszystą masę, dosypujemy cukier aż ładnie się utrze. Potem dodajemy żółtka i olej chwilę miksujemy. Masę jajeczną delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem. Wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, układamy kawałki truskawek i pokrojonych jabłek posypanych cynamonem. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170st.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. U nas zaczęło znikać nim ostygło - pyszne i puszyste.

Komentarze