Ryż z bobem i warzywami

Składniki:
- 2 torebki ugotowanego ryżu
- 200 g mrożonego bobu
- 1 czerwona papryka,
- pół cukinii
- 3 ogórki konserwowe
- pół cebuli
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól. pieprz, suszone oregano, rozmaryn
(-  2 łyżki majonezu i 100 g jogurtu naturalnego, jedna łyżeczka ketchupu - sos)

Cebule drobno kroimy i smażymy na oleju, gdy się zeszkli dodajemy najpierw czosnek kolejno  drobno pokrojoną w kostkę cukinie, przyprawiamy i smażymy na dużym ogniu około 5 minut - tak żeby odparowała woda.
W salaterce mieszamy ryż, pokrojoną w kostkę paprykę, ugotowany i wyciśnięty ze skórki bób, pokrojony ogórek oraz cukinie. Mieszamy, doprawiamy i gotowe.
Podawać od razu  na ciepło jako obiad - mamy danie obiadowe, dodać sos i wymieszać i sałatka do pracy gotowa.

Komentarze