Risotto z grillowanymi warzywami.

Składniki:
  • 1 szklanka ryżu do risotto,
  • bulion,
  • cebula,
  • cukinia żółta i zielona,
  • papryka czerwona,
  • pieczarki,
  • zioła: bazylia, oregano, lubczyk, sól, pieprz, papryka czerwona,
  • natka pietruszki.
  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, gdy się lekko zrumieni wsypujemy ryż i prażymy przez kilka minut.
  2. Do ryżu wlewamy partiami bulion, gdy jedna część odparuje podlewamy pozostały bulion po 1- 2 chochelki. Na wolnym ogniu gotujemy ryż około 45 minut.


 3. Cukinię, paprykę i pieczarki kroimy na plastry i smażymy na patelni grillowej, przyprawiamy ziołami.
4. Warzywa łączymy z ryżem, posypujemy natka pietruszki.

Komentarze