Risotto z grillowanymi warzywami.
Składniki:

3. Cukinię, paprykę i pieczarki kroimy na plastry i smażymy na patelni grillowej, przyprawiamy ziołami.
4. Warzywa łączymy z ryżem, posypujemy natka pietruszki.
- 1 szklanka ryżu do risotto,
- bulion,
- cebula,
- cukinia żółta i zielona,
- papryka czerwona,
- pieczarki,
- zioła: bazylia, oregano, lubczyk, sól, pieprz, papryka czerwona,
- natka pietruszki.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, gdy się lekko zrumieni wsypujemy ryż i prażymy przez kilka minut.
- Do ryżu wlewamy partiami bulion, gdy jedna część odparuje podlewamy pozostały bulion po 1- 2 chochelki. Na wolnym ogniu gotujemy ryż około 45 minut.

3. Cukinię, paprykę i pieczarki kroimy na plastry i smażymy na patelni grillowej, przyprawiamy ziołami.
4. Warzywa łączymy z ryżem, posypujemy natka pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz