Omlet wytrawny


 Omlet:
- 5-6 jaj
- ziemniaki z obiadu zostało mi około 5 szt. w całości
- ser feta
- oliwki
- suszone pomidory
- cebula
- pieczarki
- sól, pieprz, ulubione zioła, rozmaryn, czerwona papryka
- cebula
 Wykonanie:
Na rozgrzany olej wrzucam cebulę pokrojoną w piórka, gdy się podrumieni dodaje pieczarki pokrojone na 4 części, sól, pieprz, przyprawę do pizzy. Gdy pieczarki odparują dodaje ziemniaki pokrojone w kawałki, chwilę podsmażam, dodaje rozmaryn, czerwoną paprykę, wylewam na to roztrzepane jaja. Zmniejszam ogień, dokładam, pokruszony ser feta, oliwki i suszone pomidory. Teraz cierpliwie trzeba czekać aż się zetnie lub wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika.


Komentarze

Popularne posty