Falafel z ziemniaczkami i kalafiorem
Falafel:
- szklanka ciecierzycy namoczona przez noc i zmielona
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz,
- natka pietruszki
- kumin
- curry
- maka z ciecierzycy
Wszystkie składniki wkładam do blendera i miksuje.
Masę wkładam na godzinę do lodówki. Z masy robię kuleczki które smażę na głęboki rozgrzanym oleju.
Kalafior ugotowany.
Sałatka:
Sałata, rzodkiewka, szczypior, koperek, mięta, jogurt naturalny, śmietana, sól, cukier,pieprz, ocet.
Ugotowane ziemniaczki z koperkiem.
- szklanka ciecierzycy namoczona przez noc i zmielona
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz,
- natka pietruszki
- kumin
- curry
- maka z ciecierzycy
Wszystkie składniki wkładam do blendera i miksuje.
Masę wkładam na godzinę do lodówki. Z masy robię kuleczki które smażę na głęboki rozgrzanym oleju.
Kalafior ugotowany.
Sałatka:
Sałata, rzodkiewka, szczypior, koperek, mięta, jogurt naturalny, śmietana, sól, cukier,pieprz, ocet.
Ugotowane ziemniaczki z koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz