Kaszotto z warzywami.
- kasza jęczmienna wiejska, 200 g
- bulion warzywny, 1 l
- świeży szpinak baby, 1 opakowanie opakowanie
- ser feta około 100 g
- marchewka, 1 szt
- pietruszka korzeń, 1 szt
- seler, około 1/3 korzenia
- 3 ząbki czosnku
- cebula, 1 szt
- sól, pieprz
1. Na patelni z olejem smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zrumieni wsypujemy kaszę i smażymy około 5 minut na małym ogniu często mieszając.
2. Następnie do kaszy zaczynamy partiami dolewać bulion, gdy wyparuje podlewamy kolejną porcję, po około 15 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i pietruszkę.
3. Gdy kasza wchłonie już cały bulion dodajemy pokruszoną fete i szpinak, mieszamy i po około 2 minutach danie jest gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz