Tagliatelle z wegetariańskim sosem

 Przepis podany przez siostrę jednak bez szpinaku ponieważ nie mogłam dostać na ryneczku świeżego a za mrożonym nie przepadam (ostatecznie toleruje w pierogach lub naleśnikach).

Skład:
- tagliatelle ugotowane jak na opakowaniu
- fasola czerwona z puszki
- pieczarki
-cebula
- czosnek
-serek mascarpone
- sól, pieprz, bazylia, oregano, odrobina kostki rosołowej, natka pietruszki
Sałatka:
pomidor, ogórek,papryka czerwona,cebula, koperek, 3 łyżki oliwy z zalewy z suszonych pomidorów, 1 łyżka musztardy francuskiej, szczypta cukru, sos sojowy, 1 łyżeczka wody, pieprz


Cebulkę podsmażyć na oliwie, pod koniec dodać czosnek i za kilka sekund dodać pieczarki. Smażyłam aż puściły sok wtedy dodałam kostkę oraz przyprawy. Czekamy aż odparuje płyn po czym dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Podajemy z makaronem i sałatką.


Komentarze