Warzywa z kaszą pęczak i serem halloumi

Około szklankę pęczaku przepłukać na sitku.
Kaszę wrzucić do wrzącej wody z kostką rosołową warzywną, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować na wolnym ogniu około 15-20 minut.

Warzywa:
Cebulkę podsmażyć, gdy się zeszkli dodać 2 ząbki czosnku, pokrojone pieczarki. Doprawić : kostka rosołowa, sól, pieprz, papryka ostra, zioła : przyprawa do pizzy prymat, sos sojowy.
Po odparowaniu wody z pieczarek dodać pokrojoną paprykę oraz cukinie, smażyć jeszcze kilka minut.

Sos:
jogurt grecki wymieszać z solą, pieprzem, koperkiem i odrobiną soku z cytryny.

Ser halloumi pokroić w plastry , z jednej strony skropiłam sosem piri piri i smażyć na patelni grillowej.

Sałatka z fasolki:
cebula pokrojona w kostkę, fasolka szparagowa marynowana ze słoika, ól, pieprz, cukier , olej.

Komentarze

Popularne posty