Pasztet z białej fasoli - pyszny

Pasztet:
- fasola jaś około 400 g- namoczona przez noc
- ugotowana torebka kaszy bulgur
- 2 podsmażone cebule
- 3 ząbki czosnku
- torebka sosu borowikowego knorr
- sól, pieprz, sos sojowy, kminek mielony
- płatki jaglane
- 3 jaja
- kilka pomidorów suszonych
- kilka pieczarek drobno pokrojonych  podsmażonych
- kostka warzywna
Namoczoną fasolę odcedzić, zalać świeżą wodą i dodać liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową. Ugotować do miękkości.
Przestudzoną fasole, kaszę suszone pomidory, pieczarki zmielić. W misce połączyć zmielone składniki z przyprawami i jajkami oraz resztą składników, dosypać sos lub zupę borowikową.
Piec około 50 minut w 180 st.

Komentarze