Co by tu jeszcze dodać ... czyli wegańskie danie z groszku,fasoli,cukinii,marchewki,selera i pora uff :)

Tak, taka nazwa pasuje do tego dania bo zaczynając je robić miałam dodać tylko trzy składniki a skończyło się w pełnym garnku.
Składniki:
- groszek zielony mrożony,
- fasolka szparagowa żółta  mrożona
- korzeń selera pokrojony w paseczki
- marchewka około 3 szt pokrojona w paseczki
- por pokrojony w paseczki
- cukinia pokrojona w paseczki
- 2 pomidory pokrojone byle jak
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół słoiczka ketchupu z cukinii
- jedna podsmażona cebulka -gdy się zrumieni dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i wyłączyć gaz
- sól, pieprz, kminek mielony, odrobina gałki muszkatołowej, zioła prowansalskie, troszkę kostki rosołowej, sos sojowy
- na koniec sporo natki pietruszki i koperku.

Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy w krótkich odstępach czasu warzywa: groszek i fasolkę, marchewkę i selera, pora i cukinia, pomidory , cebulka z czosnkiem, koncentrat. przyprawy i gotowe :).
Podawać z kaszami, kluskami, kopytkami, ziemniakami ,ryżem. Kto co lubi - taka ilość to na każdy dzień z innym dodatkiem . Smacznego
Ketchup z cukinie zrobiony z przepisu:
http://www.kulinarnamaniusia.pl/2016/07/ketchup-z-cukinii.html






Komentarze